Navigation Menu+

Upgrade/Creatie VS Copie

Posted by in VS | 0 comments

Dupa cum am spus in postul anterior, foarte multe retete castigatoare se reiau, dar se adauga micile detalii pentru a le reinvia pentru anii nostri.  Diferenta intre upgrade (imbunatatire a produsului original) si copie (copie identica a produsului) este imensa.

Cele doua concepte pot fi intelese foarte prost de catre romani, nu pentru ca in strainatate nu se mai copie un produs sau o reclama, dar pentru ca copia nu se ridica in slavi ca element exemplar de, in acest caz, creatie publicitara. Eram cat pe ce sa scriu ca cei de la Apropo TV abereaza impreuna, pana in momentul in care si-a spus parerea domnisoarei Semida Duriga de la Next Advertising “E ca si cum as lua o haina vintage si ii schimb doar eticheta. Nu i-am facut nimic! Vin la sfarsit si ii pun un pricetag.”

Ca sa va explic: intr-o zi, ca de obicei, niste art directori lipsiti total de ceva creativ, s-au “gandit” ca ar fi o idee buna sa refaci pentru Romania un alt spot publicitar. Ca sa fie si mai usor pentru ei, au angajat si regizorul de la spotul original.

Spotul cel original:

 si cel copiat:

Genul acesta de actiuni spun cat de originali romanii sunt. Ca si la Apa Carpatica. Plus, mi se pare foarte fortata legatura cu Cosmote. Spotul mergea poate la vreo campanie impotriva vreunei boli urate, dar Cosmote? Firma de publicitate ma face sa inteleg ca Cosmote e o boala urata?

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *