Navigation Menu+

San Francisco

Posted by in America de Nord, Vacante | 0 comments

San Francisco, Santa Barbara (Stat California) – San Francisco e un oras mare, turistic insa daca mergi la inceputul lui Iunie vei avea surpriza unui climat de iarna plin de vant si ploaie. Strazile inguste pline de case de o parte si de alta,case lipite unele de altele pentru a umple orice peticica de pamant, fara gradini in care iti poti lasa copilul sa zburde.

San Francisco e un oras faimos pentru “dealuri” si cand spun dealuri ma refer atat la strazi care sunt ca un roller coaster cat si la renumitul Russian Hill unde masinile se afla intr-un labirint si drumul are 8 curbe adanci.

Cartierul chinezesc iti ofera o pata de culoare, magazinase mici si pline de chinezarii si restaurante cu mancare delicioasa dar scumpa. Sa nu uitam de maiestuosul Golden Gate Bridge care iti ofera o epica imagine asupra Oceanului Pacific si de unde poti admira insula Alcatraz unde se afla renumita inchisoare Alcatraz, care momentan e deschisa pentru turisti, si care spune  povestea celor ce au fost inchisi acolo ceva veacuri in urma si care nu au reusit a evada. Poate va veti intreba de ce nu au reusit a evada. Ei, oamenii de stiinta spun ca Oceanul Pacific in acea zona are apele cumplit de reci si pline de curenti ceea ce explica moartea celor ce au incercat sa innoate pentru a-si dobandi libertatea.

Coasta Pacifica e mirifica insa, daca ai timp  2 zile sa navighezi intr-un rental si sa te opresti din vreme in vreme pentru a admira Oceanul si stancile ce il inconjoara, merita “oboseala”. Santa Barbara, ahhh imi aduc si acum aminte de acel show de la televizor,gen telenovela americana, care m-a “agatat” pentru o vreme insa care s-a tot lungit pana m-am plictisit, un orasel cu caracter de Beverly Hills, cu shopping si oameni bogati veniti la soare si Ocean, insa mirarea mi-a fost sa vad multitudinea de oameni ai strazii si cersetori care dormeau de regula in parcuri sau pe terenurile de fotbal american si pe care politia  incerca sa ii ridice in fiecare seara.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *