Navigation Menu+

Midnight in Paris – “The Golden Age”

Posted by in Filme | 0 comments

Dedic acest film tuturor ce au creat si au facut-o prost.

In primul rand, daca nu ai auzit de Modigliani, Bunuel sau Cole Porter puneti mana pe cartile de istorie din toate artele sau schimbati canalul une este Rambo 4.  E mult mai sanatos.

Acesta este un film despre un cuplu de americani (scriitor – fata parintilor) ce ajunge in Paris unde se intalnesc cu alt cuplu iar impreuna isi petrec timpul la tot felul de muzee si soiree-uri. Seara, obosit, scriitorul imbratiseaza Parisul pe jos, pierzandu-se pana in fata unei biserici, de unde, exact la bataia clopotelor la ora 12, il ia o masina foarte veche.

“No subject is terrible if the story is true, if the prose is clean and honest and if affirms curage and brave under pressure”

Ceea ce descopera este ca acea masina il duce la Epoca de Aur a Parisului, unde Heminguay, Scott & Zelda Fitzgerald, Jean Cocteau, formau un cerc de ganditori artisti, fotografi, pictori si creatori de orice in jurul lui Gertrude Stein, un fel de mentor ce-i ghida cu parerile ei.

“What do you think about my book?

My opinion is I hate it! If it is bad I hated it becouse I hate bad wrinting, if it’s good I’ll be envious I hate it even more!”

In jurul lor, descopera ca este un bun scriitor dar si ca nu trebuie sa mai viseze sa traiasca intr-o alta era decat in cea care este, pentru ca va veni ziua in care si altii vor visa la perioada in care traieste el, chiar de pare fara sens si plictisitoare.

Sfarsitul filmului nu este unul ce te va da peste cap ci unul ce doar iti va raspunde la unele intrebari despre “zeii”(entitati importante in viata culturala) din viata ta. Adica, si ei erau oameni ce iubeau, dormeau, creau sau spuneau prostii.

“I was trying to escape my present the same way you try to escape yours, your Golden Age

But looks this guys to them their Golden Age was Renaissance.”

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *