Navigation Menu+

De azi mi-am facut un Dumnezeu.

Posted by in Dumnezeu | 3 comments

Prima data am citit lui Eliade volumul 1 din Istoria ideilor si credintelor religioase. A doua parte stiu ca s-a pierdut destul de urat, adica odata la Valea Uzului, s-a facut focul cu ea(era in perioada aceea cand o carte costa mai putin decat un pachet de tigari). Am ramas curios si simteam ca am citit o carte, pentru mine “de actiune”. Intotdeauna m-a interesat evolutia umana, e un fel de hobby.

Apoi, mai tarziu, am gasit volumul 2. Dupa ce l-am citit, mi-am schimbat simtul umorului. Evident, nu sunt un nene ce sa nu stiu ca sunt extrem de incult, dar acum depinde cu cine faci paralela. Dupa cum vad eu lucrurile, de la presedintele Romaniei ce spune ca toti suntem manelisti, la emisiunile de doi lei, pana la silicoane ca scop in viata, eu sunt cel mai inteligent om din lumea asta. Nu sunt un om bogat in nici un fel, dar ma bucur ca nu am ajuns acolo unde sa mai pot descoperi ceva, un pic din realitatea ce aparent nu se vede. Si realitatea nu sunt stirile de la 5 si nici Badea (mai are Badea emisiune?).

Nu stiu de ai observat la noi toti, cam in toata lumea asta, avem o singula religie. E destul sa simplifici totul si sa ajungi la acelasi nene care “nu da cu parul”, dar trebuie sa faci ce zice El ca ai sa ajungi intr-un fel sau altul naspa, cu promisiunea ca “dupa” vine Nirvana, Raiul, Sheol, Samsara, Tian. Deci e simplu: fa ce iti spune zeul ca apoi ajungi bine. Evident ca de aici lucurile se complica, dar in sine cam aceeasi idee.  Adica e locul rau unde trebuie sa te lupti sa nu ajungi. Asa ca sunt niste reguli sa nu ajungi in Iad, Diyu,  She’ol. In primul rand toate au razboi de purificare si toate in acelasi timp, spun ca au dreptate. Pana acum e simplu: toti spun ca exista un singur Baiat ce te va apara de locul ce pute si te va trimite intr-un loc unde miroase numai a viorele si pentru asta in multe cazuri si timpuri trebuie sa-ti risti viata, portomeul sau ceva ce sigur tie iti place. In principiu am ajuns in punctul unde crezul, religia, este cea ce te face sa fii a cuiva ce te apara, dar trebuie sa-i dai ceva. Ea muzant ca totul a inceput de la pamanturile bastinasilor ce credeau ca e cineva acolo sus ce le da ploaia pentru a creste plantele ce le manancau ei.

Deci pana acum reteta e destul de simpla: e cineva ce te apara, si ca si la regula gratuitatii ce nu se apreciaza, trebuie sa faci ceva ca sa intri in clubul lui de favoriti.

un nume pentru religie

un nene smecher

un crez cat de cat nou, dar nu obligatoriu

o promisiune

o cerinta pentru care face totul sa merite

Amuzant ca e cineva care a facut asta, la un pariu. Odata, in 1952, L. Ron Hubbard a facut un pariu cu cativa amici ca face o religie si ca va ajunge sa fie si importanta. Si a avut dreptate si dupa regula de sus a facut Scientologia. Cu destul de multa incoerenta si incultura, poti face miracole in ziua de azi!

Stiu ca pentru multi nu e, dar religia a devenit o afacere. Ma duc la El sa ma scape de tot ce am facut pana acum, ca oricum de maine o iau de la inceput. Ii spui frumos tot ce vrea sa auda persoana care reprezinta religia, apoi pleci in viata ta la fel cum ai venit. Mai frumos, la unele religii, poti sa fii iertat de toate prostiile in viata inainte de a muri(asta daca ai platit luna de luna renta). Oricum ai face, platesti si esti iertat. Taxa de iertare.

Acum sunt doua opinii : una ridicata de toti teoreticienii din lume si din toata istoria noastra (uite aici) iar alta cu logica si amuzament asa:

George Carlin

3 Comments

  1. Daca prezinti cele de mai sus mamei mele si o mai si faci sa inteleaga macar 50%, ai de la mine o lada de wiskey ( ca berea stiu ca nu-ti place ) 😉

  2. :)))) i love chalenges!

  3. Frumos la Valea Uzului, mai exact la lacul de acumulare de pe Valea Uzului…o intreaga peripetie cum am ajuns sa vedem acest loc frumos, dar plin de obstacile si multe peripetii….nu o sa uit niciodata aceasta intamplare intr-un final placuta….

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *