Navigation Menu+

Uruguay, Colonia del Sacramento

Posted by in America de Sud | 0 comments

 In una din cele patru zile petrecute in Buenos Aires, am luat feribotul si am plecat in Uruguay pentru cateva ore.  Asteptand feribotul, a intrat in vorba cu noi un tip, de origine germana, care venise in vacanta pentru cateva zile. Drumul pana in Uruguay nu a fost lung, in jur de o ora jumatate. In Uruguay am poposit intr-un mic orasel, Colonia, un orasel linistit, plin de cladiri mici rustice si motociclete. Colonia del Sacramento, este un orasel aflat in partea de sud-vest in Uruguay, langa raul Rio de la Plata. Este cel mai vechi oras din Uruguay si este capitala Regiunii Colonia. Regiunea este cunoscuta pentru Piateta Istorica. Am preumblat putin pe strazile inguste si pline de copaci inalti, alaturi de noul nostru amic, dupa care am hotarat sa ne oprim in mica Piateta Istorica sa mancam.

Ne-am asezat la o terasa, unde am cunoscut un cuplu de americani mai in varsta, veniti in vizita. Am intrat in discutie cu ei si am aflat ca femeia lucra la un ziar de calatorii din Toronto si venise pentru vizita si pentru a culege informatii pentru un editorial. Cat am asteptat sa ni se aduca mancarea, am hotarat sa culeg cateva amintiri cu aparatul foto. In marii palmieri din mijlocul Piatetei, mare mi-a fost mirarea sa vad papagali zburand de la un palmier la altul. Dupa masa am intrat sa vizitam Basilica del Sanctisimo Sacramento, cea mai veche biserica din Uruguay, construita din piatra si datand din anul 1808.

Dupa vizita in mica bisericuta, am plecat iar pe strazile linistite si intime , oprindu-ne in cateva magazine turistice pentru a cumpara vederi.  Am ajuns si in Porton de Campo, sau Poarta Orasului, unde intrarea era precedata de un pod de lemn. Am colindat putin prin imprejurimi, dupa care ne-am oprit la o alta terasa sa ne racorim la o bere si un mojito. Am realizat la un moment dat ca timpul s-a scurs, iar amicul nostru german trebuia sa plece inapoi la feribot. Ce nu stia el, si noi pe moment nu ne dadusem seama, era ca intre Uruguay si Argentina era diferenta de o ora.

Amicul nostru a plecat spre feribot, iar noi ferm convinsi ca mai avem cel putin o ora de stat, ne-am relaxat in continuare pe terasa. La un moment dat am hotarat sa verific ora si am panicat, mai aveam 30 de minute pana sa plece ultimul feribot din acea zi spre Buenos Aires. Am alergat pana la feribot, unde, la intrare ne-am intalnit cu amicul nostru german care pierduse cursa lui. I-am explicat de diferenta de ora, si a mers rapid sa rezolve problema. La ghiseu i s-a spus ca biletul lui pentru cursa ce o pierduse nu mai era valabil si ca trebuie sa cumpere un nou bilet, doar dus, care costa mai mult decat un bilet dus intors. Eu si sotul meu, am trecut prin biroul de imigrare, unde in fata noastra un cuplu de americani au tinut neaparat sa se planga de anumte chestii, iar tipul de la ghiseu a tinut neaparat sa foloseasca cuvantul “fuck” in discutie, lucru ce mi s-a parut destul de amuzant, si am urcat pe feribot, la clasa intai de data asta. Am asteptat sa vad daca amicul nostru german a reusit sa isi rezolve cu biletul, si aproape de plecare, si-a facut aparitia la bord, fiind ultima persoana imbarcata.

Drumul inapoi a fost fara peripetii. Am ajuns inapoi in Buenos Aires in jurul orelor 7 pm, ora locala, unde am pornit iar la colindat putin pe strazile Argentinei pana seara tarziu.

 

http://www.teo-art.com

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *