Navigation Menu+

Tanzania Lake Manyara National Park Ziua Patru

Posted by in Africa, Vacante | 0 comments

Urmatoarea zi a inceput cu micul dejun dupa care ne-am pornit iar la drum. Destinatia era Lake Manyara National Park. Pe drum am oprit pentru a admira de sus minunatul peisaj ce era oferit de Craterul Ngorongoro, despre care voi scrie mai multe peste cateva zile. In acea zi cu soare fluturi albi iesisera la plimbare, imaginea era ceva gen ninsoare cu fluturi. Babuinii intalniti  erau iesiti la “vanat” de fluturi pe mijlocul drumului si se infruptau lacom. Am oprit sa ii admiram, iar dupa o vreme, cativa babuini mai curajosi au inceput sa manance fluturii din grilajul din fata al masinii. Si pentru ca nu era de ajuns, s-au urcat si pe capota. Spre “deliciul” nostru, pe capota masinii se aflau cateva urme albe de gainat de pasari, iar urangutanii lacomi, crezand ca sunt fluturi, au inceput a linge gainatul:))).

Drumul a fost lung, fara prea multe aparitii animale, insa cu un peisaj superb. In partea dreapta se inaltau cateva dealuri pline de verdeata,  iar in partea stanga, in distanta se vedea Lacul Manyara plin de siruri de flamingo si hipopotami. Numele de “Manyara” provine de la cuvantul masai “emanyara” si reprezinta o specie de planta aflata in zona. Pe drum, intr-o albie secata, ne-am intalnit cu niste localnici, care veniti cu o masina economica, erau prinsi in nisipul albiei si nu isi puteau misca masina. Cei doi barbati care ma insoteau, au hotarat sa mearga sa le dea o mana de ajutor, insa fara folos. Fericirea mea a fost ca am putut da jos din masina( in parcurile nationale, in afara de locurile special amenajate pentru pranz, nu ai voie sa parasesti masina).

La un moment dat vad un sir mare de babuni trecand albia de partea cealalta. Cristian ne-a povestit pe urma ca acela este un Guvern de Babuini si ca sunt in jur de 200 de babuini. In spatele masinii vad, la vreo 2 metri distanta, o girafa mancand calma frunze dintr-un copac. In jur de orele 3 dupa-amiaza, am ajuns si la punctul final al  destinatiei acelui loc, la Hot Springs sau geizere. Micul paraias de culoare galben-verzuie oferea o imagine placuta si un miros specific (ceva de genul izvoarelor din Slanic Moldova). Ni s-a spus, de catre Cristian, ca apa are in jur de 70 grade C, si ca intr-o zi, a pus un ou in apa, l-a lasat 5 minute si era fiert. La vedere apa parea rece, insa la atingere, era fierbinte intradevar. Cristian a inceput sa isi spele incaltamintea si picioarele in apa, spunandu-ne ca apa ajuta la disparitia ciupercilor. Interesant, insa nu ne-am aventurat sa il copiem.

Drumul la intoarcere a fost destul de calm si fara peripetii, doar aparitia catorva hipopotami ascunsi in apa si cateva maimute albastre care ne priveau unele cu interes altele cu ignoranta. Cazarea de aceasta data a fost la corturi, gen corturi de armata. Ni s-a oferit prospopul ud si paharul cu suc, dupa care un foc de tabara si ceva de mancare. In copaci maimutele Velvet/ alias Blue Balled Monkey /  alias Maimutele cu testicolele albastre, isi faceau de cap privindu-ne pe furis. Dupa masa, am lenevit pe intuneric langa foc, alaturi de un pahar de vin si un trabuc, dupa care ne-am retras la somn.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *