Navigation Menu+

Tanzania – Drumul din Montreal

Posted by in Africa, America de Nord, Vacante | 0 comments

Drumul spre Tanzania a fost lung, in jur de 25 de ore petrecute prin 3 aeroporturi ( Montreal, Amsterdam si Kilimanjaro) cat si prin avioane pilotate de KLM. Am avut norocul acu ceva ani sa zbor de la Amsterdam la Toronto la clasa business in KLM, o experienta interesanta si cumplit de comfortabila. Clasa economic nu iti ofera acelasi comfort, randurile de cate 3 scaune pe 3 randuri iti da imaginea unei conserve pline de sardine, monitoarele zgariate si vechi din spatele scaunelor, iti ofereau o imagine spalacita a catorva filme ce le puteai gasi in meniul tv-ului, iar castile ce iti sunt oferite de catre stewardese sunt probabil calitatea cea mai joasa ceea ce denota un sunet mizerabil, asa ca am preferat sa joc cateva jocuri pe ipad sau sa dormitez intr-un scaun nu foarte comfortabil.

In Montreal speram ca ne vom pierde cele 6 ore de asteptare in Maple Leaf Lounge, insa din pacate, nu am fost primiti pentru ca nu zburam cu AirCanada, asa ca de suparare  am plecat prin aeroport la cascat gura ai mult. Ajunsi in Amsterdam, deja oboseala isi spunea cuvantul si abia asteptam sa ajung la destinatie, sa ma intind intr-un pat si sa dorm. Am avut de asteptat si in Amsterdam in jur de 6 ore pana la imbarcare, timp in care ne-am tot plimbat prin magazinele din aeroport care iti ofera tot felul de nimicuri la preturi ridicate, dar deh, cica ai reducere ca nu platesti taxe.Dupa o vreme am hotarat sa ma asez la Gate pe un scaun si sa folosesc slabul wifi ce iti era oferit gratuit doar pentru 15 min.

Ajunsi in Kilimanjaro, undeva in jurul orelor 20.00, ora locala in Tanzania, coborand din avion pe pista, m-a “busit” in fata un aer cald si umed si uite asa am inceput sa zambesc si sa enjoy caldura africana. Am petrecut in jur de  o ora jumate in Immigration, unde ne-au fost verificate pasapoartele, insa ni s-au luat si amprente, dupa care ne-am intalnit cu Joseph, soferul care trebuia sa ne duca de la Aeroport la  Lodge.

Drumul a durat in jur de o ora, timp in care incercam sa disting prin intuneric imaginea locului, insa fara prea mult succes pentru ca strazile nu sunt luminate. La Lodge, am fost primiti cu prosoape umede ( pentru a sterge praful drumului de pe maini si picioare) si cate un mic pahar de suc( care pe moment credeam ca ar fi fresh, insa vizitand alte locuri, am aflat ca de fapt e suc la cutie). Am fost intrebati daca vrem ceva de mancare, am refuzat si am cerut un dush si un pat.

Am fost cazati intr-o mica camera, nimic spectaculos. Am fost afectati de diferenta de ora , fapt pentru care eram treji in jurul orei 3 AM, ora locala. Lodge-ul era al unui olandez, mutat in Africa cu ceva vreme in urma, localizat undeva in zona micului orasel Arusha.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *