Navigation Menu+

Tanzania, Craterul Ngorongoro Ziua sapte

Posted by in Africa, Vacante | 0 comments

Urmatoarea zi am parasit campingul din Serengeti si am plecat la drum spre Craterul Ngorongoro. Pe drum am facut un mic popas la “Piscina cu hipopotami”- “Hippo pool”, unde am putut admira cative hipopotami ascunsi in apa si cateva carduri de flamingo. Ni s-a spus ca hipopotamii stau in apa ziua, iar seara ies la cautat hrana.

Revervatia Ngorongoro este o zona protejata de catre UNESCO. Craterul Ngorongoro este cunoscut datorita urmelor umane gasite in zona datand de 3 milioane de ani in urma. Craterul a fost forma in urma exploziei vulcanice care s-a petrecut acum 3 milioane de ani in urma si care in prezent are o adancime de 610 metri. In zona traiesc o mare varietate de animale : gnu, zebre, antilope, hiene, tot felul de pasari insa datorita adancimii nu intalnesti girafe. Leii sunt prezenti si ei, insa datorita numarului mic, au probleme genetice pentru ca imperecherile au loc intre acelasi sange.

In crater peisajul este deschis, fara foarte multa vegetatie, cativa copaci de Acacia si doua lacuri. In lacuri Flamingo sunt prezenti iar rinocerii negri apar si ei din vreme in vreme. In prezent, rinocerul negru african este pe cale de disparitie din pacate. In a noastra calatorie in Craterul Ngorongoro am putut admira tot felul de animale: hienele adulmecand dupa mancare alaturi de puii care mai ies din cuibul format sub pamant, leii care unii se infrupta din prada prinsa ori care isi cara mancarea dupa ei in gura, pui de gnu abia fatat langa mama gnu care inca are placenta vizibila, hienele adulmecand prada leilor si asteptand nervoase ca leii sa isi termine masa, insa ce a fost o imagine greu de uitat, a fost vederea unui ghepard, aproape de drum , care pusese ochii pe cateva antilope si care se furisa incet incet spre ele. Ghepardul este cel ai rapid animal terestru care poate ajunge pana la 110 km/ora, iar in 3 secunde poate prinde viteza de 105 km/ora. Aceasta viteza se datoreaza si faptului ca ghepardul nu are ghearele tractile.

Dupa aceasta superba imagine, am pornit iar la colindat prin crater, pana am gasit un mascul leu care isi termina masa alaturi de cateva hiene nerabdatoare de a culege resturile. Dupa ce si-a terminat hrana, s-a ridicat si a inceput a se plimba, pana a ajuns pe drum in fata unei masini oprite la fata locului, s-a asezat acolo sa se racoreasca la umbra. Pe marginea unui drum, am gasit si o hiena adulta, de marimea unui caine lup adult, care se odihnea. Am incercat sa o trezim, sa ii atragem atentie cu melodii din telefon si cu tot felul de zgomote insa fara folos. Dupa ce am colindat toata zona craterului, am pornit spre Lodge-ul cu o superba vedere asupra craterului. Cand am ajuns, bineinteles ca am fost primiti cu sucul si prosopul ud, dupa care am mers in camera.

Geamul mare al camerei oferea o superba imagine, insa pentru ca nu era indeajuns, am mers pe terasa unde am consumat cateva beri locale si ne-am bucurat de imaginea oferita. Masa a fost bogata, cateva mese lungi ofereau tot felul de bunatati din care puteai sa te servesti ori de cate ori era nevoie. Dupa masa, oboseala isi spunea cuvantul asa ca am mers la somn.

 

For English version of the story please enter: http://www.teo-art.com

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *