Navigation Menu+

Superprofesionistul de Romania

Posted by in Ceilalti | 2 comments

Astazi, gasim din ce in ce mai des in tarisoara asta(e adevarat mai des in capitala) superprofesionisti. Acestea sunt genul de experti ce devin experti intr-un domeniu (de multe ori iau masterate si/sau mai fac o facultate) si fac cu totul altceva.

Primul este Psihologul contabil ce lucreaza azi in securitate:

Apoi Luminia ce a inceput cu Stiintele Naturii, apoi, evident, fiind tot stiinte, a schimbat pe Stiintele Economice, apoi cat se poate de evident, consultant in promovare finalizandu-se cu casier incasator. Mai mult, imaginea domnisoarei ce evidentiaza tot ce face ea: e in natura probabil incaseaza in domeniul serviciilor cu publicul, cine stie. Evident nu face ce a fost invatata sa faca timp de 4 ani cat a tinut facultatea.

Apoi este Mihai. Ce este o mirare intelectuala pentru ca conform datelor puse de manutele lui pe LinkedIn, dupa ce a facut facultatea de drept in Bucuresti, plus vreun an doi in Londra, a devenit associate lawyer (ajungi associate dupa macar zece ani de experienta) la CMS Cameron McKenna, o firma mare din Anglia (Based out of 12 offices across Europe), ca apoi, dupa ce s-a plictisit a decis sa devina creative director (cu doi pasi inainte de a ajunge sa imparta cu proprietarii firma) la doua firme mari de publicitate din Bucuresti. Ca apoi sa termine din plictiseala cu prostiile avocatesti si publicitare si sa devina profesor de muzica in Berlin(chiar de scrie pe LinkedIn ca lucreaza tot in publicitate, Google mi-a oferit raspunsuri tot scrise de el). Cred ca imi doresc sa intalnesc persoana aceasta pentru ca pare a fi un geniu in viata.

Gina, ar fi trebuit sa fie o avocata, dar drumul de la facultatea de drept la fotografie a fost un drum mic. Normal, in 4 ani de drapt se invatat foarte multe despre fotografie:

Si in final, experta suprema. “Parliament of Romania – Advisor”. Spune foarte multe ceea ce face, si sunt sigur ca intr-o tara normala chiar este o pozitie importanta. Dar poza spune ca este “Advisor” la Parlament, dar cred ca “post description” inseamna mai mult decat ne-am imagina. Poza spune exact pentru ce este pregatita:

Problema nu sunt ei. Problema e ca sunt foarte multi ce au devenit deodata “profesionisti” si impun anumite standarde, ofera cursuri si devin exemple pentru toti ce doresc sa devina buni intr-un domeniu. Odata, am avut o discutie cu un tanar ce m-a intrebat care e rostul facultatii. a liceului si a sistemului de invatamant per total, daca primarul orasului Bacau, a fost un om cu 8 clase?

2 Comments

  1. Dragule eu cred ca Mihai are dubla sau chiar tripla personalitate:))). Si mai înțeleg din profilul lui ca e si multitask:P

  2. E de toate :)

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *