Navigation Menu+

Sleeping Beauty

Posted by in Filme | 1 comment

Ce se-ntâmplă în zilele astea ale noastre? Lumea se droghează de multă vreme încoa, dar astăzi o face mai de dragul aparenţei, chiria e tot mai scumpă, nuditatea a devenit cea mai profitabilă sursă de câştig, sexul a rămas pe undeva pe ultimele locuri şi căsătoria trebuie să fie ceva de conjunctură. Frumoasa adormită pe nume Lucy duce o viaţă închegată de astfel de detalii şi nu, nu trebuie să ne imaginăm o poveste marca Disney din cauza titlului. Caracterul principal este înfăptuit de Emily Browning, actriţă şi model din Australia, ce s-a făcut cel mai bine cunoscută o dată cu lansarea Sucker Punch.

Debutul în regie al Juliei Leigh scoate la înaintare un scenariu uniform bazat pe momentele unei tinere studente, cu alte job-uri part-time între timp ce nu se poate conecta la lumea de care aparţine, înconjurată de alte personaje bizare, care la rândul lor caută dragostea sau tot felul de conexiuni după modul fiecăruia, dar despre ele se ştiu foarte puṭine lucruri de-a lungul filmului. Pentru a-şi putea plăti chiria Lucy se mai angajează ṣi la un pseudo-bordel, unde este plătită cu 250 de dolari pe oră ca să fie sedată şi în timp ce doarme, clienţii, bărbaţi în vârstă, foarte bogaţi îşi întreţin diferite soiuri de plăceri cu frumosul trup nemişcat, însă i se spune că totul se petrece fără a duce la capăt un act sexual. Emily Browning face foarte bine pe adormita, pe tânăra rece pentru care acţiunea de a gândi nu pare a fi o activitate preferată. Însă, într-adevăr este foarte frumoasă, într-un stil natural.

Sleeping Beauty este producţie lipsită de simboluri, poate o imagine cu o casă în pădure, o uşa deschisă sau o scenă cu nişte fructe de pădure par a fi elementele ce aduc puţină esenţă poveştii, fiecare fază încheindu-se cu efectul fade to black. Apoi, este de neînţeles de ce ecranarea de la Cannes a filmului a adus controverse datorită nudităţii, deoarece scenele abia reuşesc să atingă un impact mental, căci vizual sunt plăcute şi inofensive atunci când nu sunt banale şi plictisitoare.

1 Comment

  1. Very very nice!

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *