Navigation Menu+

Romania, episodul 4 – Brasov

Posted by in Europa, Vacante | 1 comment

Dupa cele 4 zile petrecute in campingul de la Carta, m-am despartit de o parte din prietenii ei care s-au reintors in Bacau, iar eu am plecat spre Brasov. Brasovul este un oras istoric, localizat in centrul tarii, in Depresiunea Brasovului, in curbura interna a Carpatilor.   Cazarea am avut-o la Casa Rozelor, o pensiune pe care o recomand si la care am poposit doi ani in decursul peregrinarlor mele prin Romania.  Cladirea cu un aspect arhitectural medieval este situata in centrul istoric al Brasovului.  Cladirea are statut de monument al Patrimoniului Cultural National.  In cei doi ani in care am ajuns la Casa Rozelor, mi-am petrecut serile in aceeasi camera, mai bine zis un apartament, cu influente de loft, nou si vechi, o combinatie interioara de exceptie.  Am vizitat si inca alte doua apartamente care mi-au lasat aceeasi impresie, ceva unic si de foarte bun gust. Asa ca, daca ajungeti in Brasov si vreti sa petreceti cateva zile intr-o pensiune de nota 9 (un punct il scad pentru ca spatiul parcarii este foarte ingust), mergeti la Casa Rozelor, care se afla pe Strada Michael Weiss la numarul 20.

Locatia este perfecta in cazul in care vrei sa vizitezi centrul istoric al Brasovului care este plin de terase de tot felul si magazinase cu preturi ridicate. Biserica Neagra, foarte bine cunoscuta, este un simbol al orasului Brasov si a fost construita in anul 1380. Reprezinta unul din cele mai importante monumente de ahitectura gotica din Romania.  Terasele din centru cat si restaurantele ofera o gama larga de mancare si bauturi pentru toate gusturile.  Mancarea mexicana insa, dupa cum am observat peste tot in Romania, este cu mult diferita de mancarea gatita de mexicani prin Atlanta de exemplu, asa ca, daca stii ce inseamna mancare mexicana cat de cat traditionala, va recomand sa stati deoparte de mancarea mexicana facuta in Romania.  M-am bucurat sa ajung si in zona Zarnesti si in acest an sa vizitez cateva rude si sa admir drumul din Brasov pana in Zarnesti si inapoi, drum nu foarte usor in cazul in care nu ai un GPS la indemana, cel putin pentru mine.

 

1 Comment

  1. Da, intra-adevar orasul Brasov este situat in centrul tarii, eu as spune ca orasul de la poalele Tampei – Brasovu, oraul meu natal pe care-l iubesc la nebunie, se afla in inima Romaniei, deci el este pulsul principal al hartii tarii noastre. Da, Brasovul este un oras incarcat de istorie, are multe cladiri frumoase, impunatoare si vechimea fatadelor lor vorbeste de istoria vremurilor de mult apusa…dar din pacate noi nu stim sa promovam frumusetile pe care le avem,asta este..pacat ca sunt incarcate de atata istorie din pacate.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *