Navigation Menu+

Patagonia

Posted by in America de Sud | 0 comments

Ahhh Patagonia, multe nu stiam despre aceasta regiune, decat de hainele Patagonia de prin magazinele din America de Nord. Spre rusinea mea, dar si spre bucuria mea insa, inainte de o calatorie nu ma documentez asupra locului in care merg, doar pentru simplul fapt ca datorita imaginatiei mele bogate, nu vreau sa imi fac o imagine asupra acelei zone si sa fiu dezamagita la fata locului.

Dupa cele 4 zile petrecute in Buenos Aires, am inchiriat o masina de la aeroport si am pornit spre sud spre Patagonia. Patagonia este o regiune care se intinde atat pe partea Argentinei cat si in Chile, pe de o parte la Oceanul Pacific incluzand Muntii Anzi iar pe de alta parte pe coasta Oceanului Atlantic. Drumul interesant, strazile sau micile autostrazi cu o banda sau doua in unele regiuni, fara radare sau politie ascunsa in tufisuri, fara mult trafic, cu limita de viteza in jur de 110-130 km/h pe care nici un sofer nu o respecta. Zona de pampas nu foarte interesanta, cu putine regiuni cultivate, cu turme de oi si vaci iesite la pascut, da un sentiment putin de desert si putina vegetatie, cu mult nisip si regiuni uscate. Din vreme in vreme a trebuit sa oprim la toll-uri, zone in care a trebuit sa platim cativa pesos ca sa putem trece de bariere. Am fost opriti de politie de cateva ori, si nu pentru a verifica acte, ci pentru a verifica portbagajul si masina, realizand ca din regiunea Buenos Airesului in Patagonia, nu ai voie sa duci plante si fructe.

Dupa o zi plina de condus, am oprit spre seara in provincia Rio Negro, unde am mancat pe seara la un restaurant cu multe mese si multa lume, si ne-am odihnit la un hotel gen Miorita(Bacau), hotel ce probabil nu a fost renovat din anii ’80.

Urmatoarea zi, dupa un mic dejun destul de bogat la restaurantul hotelului, am plecat spre Puerto Piramides in provincia Chubut, locatie in care hotarasem sa petrecem doar o noapte. Am ajuns in zona dupa pranz, spre norocul nostru am gasit o camera la un hotel cu vedere la Oceanul Atlantic. Micul orasel, plin de turisti, ofera un sentiment de statiune turistica, in care familiile se pot bucura de soare si apele reci ale Atlanticului pentru un weekend sau pentru o vacanta mai lunga. Micile terase ofera mese nu foarte copioase sau foarte delicioase. Din fericire am gasit un restaurant, cu specific italian unde mancarea era destul de buna, si wifi-ul rapid. Dupa ce am mancat cate un sandwich la una din terasele din vecinatatea hotelului, am plecat cu masina pe drumurile prafuite si pietruite ale zonei spre cautarea plajelor pline cu lei de mare si pinguini.  Nu dupa multa vreme, am gasit zona in care, o plaja protejata de garduri, se intindeau siruri lungi de lei de mare de toate marimile.

Spre seara am revenit la hotel, unde am incercat sa ma odinesc in sunetele unei furtuni majore. Urmatoarea dimineata, ne hotarasem sa plecam, in special datorita ploii, insa soarele iesise, asa ca am decis sa mai stam o zi. Stand la plaja in acea dimineata, am avut placerea sa vad, pe plaja hotelului doi lei de mare, fapt pentru care ne-am apropiat de ei sa ii privim mai de aproape si sa ii fotografiem, pana au fost alungati inapoi in Ocean de catre anumite autoritati ale oraselului. Dupa pranz, am pornit iar pe drumul prafuit in cautare de pinguini. Dupa cateva ore de condus, am ajuns la o mica plaja,ingradita si de aceasta data, plina cu pinguini. Norocul insa a fost, ca pinguinii se aflau foarte aproape de gard, asa ca am reusit sa ne bucuram privindu-i de aproape. Dupa aceasta experienta, am revenit inapoi in oras unde am luat cina la acel restaurant cu specific italienesc, am facut cateva cumparaturi in magazinele din zona si am revenit la hotel pentru binevenita odihna.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *