Navigation Menu+

Oamenii sunt idioti

Posted by in Adevaruri | 0 comments

Daca oamenii sunt sau nu idioti depinde in totalitate de factorii dupa care ii judeci. Daca Einstein este cel dupa care ne luam, sansele sunt foarte mici ca sa mai existe pe pamant mai mult de 100 de oameni ce sa nu fie idioti. In momentul in care spui ca ceva este rau sau bun, depinde foarte mult de punctul de vedere dupa care te ei, in cazul parerilor tale, acela fiind punctul tau de vedere.

De-a lungul timpului, am observat ca asa cum sunt straturile unui tort asa este si cu nivelul de informatie pe care il ai. Daca ai mai multe cunostinte, sub nivelul tau de cultura, e normal ca lumea din jurul tau sa ti se para idioata. Cum toti sunt inculti, sunt sigur ca devine enervant cu cata lume nu poti sa te conectezi. Cred ca nivelul de culturalizare are legatura foarte mare cu nivelul de acomodare cu mediul in care traiesti. Daca traiesti intre oameni foarte putin invatati sigur asta te va face sa te simti singur si dat deoparte. Sansele sunt mari sa nu socializezi cu mediul inconjurator si sa devii foarte rapid un ciudat. Un tip mai cult decat tot mediul lui inconjurator, are toate sansele sa devina persoana ciudata, nesociala si retrasa.

Privind inspre casa, imi vine sa spun ca toata lumea este proasta. In cateva cuvinte mi-am spus parerea dar si frustrarea in privinta mediului in care traiesc, Romania. In celelalte lumi, toata lumea stie unde ii este locul si asta ii face sa se simta bine cu ceea ce sunt. Problema e ca in Romania toti dorim sa fim afaceristi si oameni importanti. De aceea, de la soferul de camion pana la vanzatorul de legume, toti isi doresc ca macar seara, cand socializeaza prin baruri si cluburi sa se dea mare. Cand te dai mare, simti ca esti in centrul atentiei si asta face lumea sa se simta bine. Cum nimeni nu este bucuros cu este ceea ce este, incepem sa uitam de noi, de ceea ce suntem, de ceea ce putem si de ceea ce am invatat si ajungem sa avem ca si arhitectii, opinii foarte puternice, aparent profesioniste despre tot. Asa, ajungem sa fim ignoranti, ipocriti si… idioti.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *