Navigation Menu+

Matias Bize: Viata pestilor

Posted by in Filme | 0 comments

El si ea, iar, intre cei doi, tacerea, intrerupta doar de frustranta intrebare “Da, dar daca…?”. Iata, in cateva cuvinte, povestea simpla si frumoasa de iubire dintre Andres si Beatriz, transpusa pe ecran de chilianul Matias Bize in “La vida de los peces / Viata pestilor”.
Ceea ce te impresioneaza la acest film nu este povestea despartirii in sine, destul de banala, in fond, ci modul in care ajungi sa o constientizezi din trairile protagonistilor, din felul in care se cauta si se ignora in acelasi timp prin camerele unei case cu iz de labirint, si, mai ales, din privirile pe care le schimba si care tin locul a mii de cuvinte pe care si-ar fi dorit sa si le spuna in cei 10 ani de tacere. Totul, in timpul unei petreceri usor intimiste, unde multimea de prieteni nu anuleaza sentimentul de singuratate, ci, dimpotriva, il amplifica.
Cuvintele nu-si gasesc locul, iar, cand apar, sunt seci si nu razbat stratul superficial de amabilitate. In schimb, toata durerea despartirii, toate emotiile inabusite si sutele de intrebari fara raspuns incearca sa-si gaseasca o rezolvare intr-un dialog mut al privirilor. Spre final, scutul protector dispare, iar cei doi isi expun ranile si nu pentru a blama, ci mai mult din dorinta de a afla cum ar fi fost viata lor daca…
Este un film frumos, dar foarte trist, ce rezoneaza cu experienta fiecaruia de viata si cu nivelul de sinceritate la care e dispus sa-si analizeze propriile esecuri sau alegeri de-a lungul procesului de maturizare.
Sau, altfel spus, o experienta cinematografica autentica pentru orice cinefil.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *