Navigation Menu+

Lupta cu leul

Posted by in EU | 0 comments

Viata placuta consta intr-o serie de actiuni si factori externi ce ne fac sa ne simtim bine. E bine sa stim care sunt acele lucruri ce ne fac sa spunem “asta e viata” si sa le urmarim mai mult decat celelalte lucruri. Dupa mine, majoritatea viselor se pot urmari mai bine daca ai niste bani pusi deoparte. Ca sa incepi sa pui bani deoparte, iti vei schimba un pic viata dar schimbarile vor fi pentru visele tale. Marimea schimbarilor este egala cu dorinta de a iti vedea visele cum devin realitate. Secretul pentru ei, este ca la slabit, sa nu faci mare efort, ci sa iti continui viata la fel ca si inainte, dar sa realizezi ca schimbarile din viata ta, nu sunt decat schimbari mentale.

In principiu, noi cumparam cam 100 de lucruri de luna. Depinde foarte mult daca ai familie, daca ai bani, unde stai, daca esti fumator, etc. Dar sa spunem un minim de 100 de lucruri. Incepe sa te gandesti foarte bine si sa scazi de la fiecare obiect macar un leu. Strange suma finala si pune-i intr-un plic care nu-l deschizi decat atunci cand iti doresti un cadou care sa merite pentru tine. De fiecare data cand iti ei un pachet de tigari de la femeia din colt de strada ce le aduce din Ucraina sau cu reducere 5% pentru un cartus de la Carrefour, diferenta pune-o deoparte si uita de ei. Sunt bani cheltuiti.

Iti voi spune mici lucuri ce te pot face sa traiesti mai bine:

1. Sa bati marketingul! In foarte multe domenii diversitatea lucrurilor este facuta cu marketing. Sunt multe modele ce seamana intre ele si de cele mai multe ori, produsul cel mai nou este si cel mai scump. Ia-ti produsul cel nou acum un an, ce sigur nu este foarte diferit de cel de anul acesta. Firmele schimba frecvent produsele pentru a se juca cu pretul. Si la ei, daca se cumpara un produs cu 1 leu in plus, este o afacere.

2. Cumpara de la En-gross. La gelul de dus, daca ei cu 10 lei un produs de la orice magazin, mergi odata la 6 luni si ia-ti un bax de 12 unitati cu 7 lei. Incearca pentru a reduce costurile sa mergi cu un prieten, ca sa scapi de costul taxiului. 3 lei a cate 12 unitati folosite timp de jumate de an, inseamna o reducere de 36 de lei pe jumate de an si 72 de lei pe an. Numai daca faci o reducere pentru un singur produs!

3. Cumpara produsul cel mai ieftin. Spre exemplu, uleiul de masline, ce este identic la gust (pentru noi ce il folosim doar de cativa ani) iar pretul este de la 14-16 lei litrul(la Kaufland 7-8 lei la sticla de jumatate) pana la ulei de brand mare ce ajunge la 28-40 de lei. Tot ce trebuie sa faci sa iti invingi sentimentul de “am bani si imi permit” care te face de multe ori sa te simti bine si sa incepi sa te gandesti la ce doresti de la viata ta. Gandeste-te ca daca consumi ulei de masline un litru pe luna si faci o reducere de 10 lei la fiecare luna, ajungi sa castigi prin inteligenta, 120 de lei pe an.

4. Cumpara iarna haine pentru vara si invers. Cele mai mari reduceri sunt atunci cand depozitele firmelor sunt pline. Atunci scapa de cel mai prost vandut pe moment ca sa aduca produse ce se vand repede si scump. Sunt reduceri pana la 80% cum tocmai a fost la MINI PRIX, de o pereche de cizme noi noute de piele intoarsa costau 36 de lei fata de 180 de lei. Un site ce va poate ajuta din cand in cand cu reducerile gasesti aici.

5. Vacantele ia-le cu 4-5-6 luni inainte sau last minute. Asa gasesti pretul cel mai mic posibil. E bine sa nu stai la cel mai scump hotel decat daca vrei sa petreci foarte mult timp in acel hotel. Gaseste unul cu 500 metri mai departe si sansele sunt mari sa te coste mult mai putin, de multe ori chiar cu 20-30% mai putin. Scapa de intermediari, de agentiile de turism; e bine sa gasesti hotelul singur, sansele sunt mari daca faci rezervari din timp sa ai reducere de 30-40%.

Fa-ti viata exact cum doresti. Nu-ti uita visele.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *