Navigation Menu+

Litoralul pentru tonti

Posted by in Ceilalti, Europa | 0 comments

De vreo saptamana, caut cu disperare un locusor la Marea Neagra, dar parca toate hotelurile se lupta intre ele in kitsch si mobila ieftina. In cel mai bun caz, gasesti un hotel de nivel doua sau trei stele care se jura ca are patru sau cinci stele. Nu sunt atat de prost sa platesc 250 de lei pentru o noapte la un hotel mobilat cu prost gust, cu paturi vechi, uneori murdare. In septembrie.

Cum sunt invatat din strainatate, la un hotel pretind anumite standarde de frumusete; doresc sa fie un loc fain, placut, asezat intr-o zona frumoasa, aproape de plaja, izolat fonic de masini si de zgomote de orice fel (am trecut de varsta unde mergeam la mare sa fac nebunii si sa dorm in orice hazna). Acum, cand aud 3-4 stele,  aspir catre hoteluri boutique, gen 987Hotels.

Incep cautarea cat mai aproape de Mangalia, unde, independent de vointa sau dorinta mea, sunt nevoit sa stau si ajung sa ma deprim in 4 minute. Gasesc numai hoteluri nerenovate sau in cel mai bun caz renovate urat si mizerabil, de parca toti romanii ar accepta sa stea oriunde, ca o obligatie si dovada de patriotism fata de tara. Am gasit cateva poze faine, dar care vindeau (dupa cum spuneau cei ce au fost in acel hotel) o camera renovata, mobilata cu piese facute de niste baieti in parc (adica la comanda) atat de urata incat ma simteam mai atras sa dorm in masina, decat sa accept sa platesc pentru o asemenea teapa.

Dezorientat dar impins de o curiozitate morbida, restrang cautarea, de la hoteluri de patru si cinci stele, la hoteluri de doua si trei stele pentru ca sa gasesc aproximativ acelasi rezultat. Constat cu amuzament ca hotelurile cu cat au mai multe stele au loc mai mult in camera. Mai mult gol, dar nimic altceva. De multe ori mai multa gresie si un covoras.

Largesc cautarea pana in maxim 10 kilometri in jurul Mangaliei. Gasesc doua hotele, amandoua de trei stele. Unul cu piscina si cat de cat decent, iar al doilea chiar frumusel. Camera costa aproximativ 100 de lei, in septembrie. Hotel Sara si Hotel Recif.

Pentru mine, faptul ca am fost asigurat ca toate camerele arata la fel si ca arata superb (pentru Romania) a fost destul:

Era sa uit! Smecheria cu “Litoralul pentru toti” sustinuta de stat. Iata cum functioneaza: ofertele sunt in realitate vandute agentiilor de voiaj ce dubleaza pretul, astfel ca daca apelezi la hotel camerele sunt deja date, pentru ca agentiile sa vanda aceleasi locuri mai scump decat pe situl personal al hotelurilor.

Ma intreb cine mai pune botul, mai ales ca acum si grecii si bulgarii si turcii au oferte ce sunt cu adevarat PE BUNE.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *