Navigation Menu+

India, New Delhi: despre mancare

Posted by in Asia, Vacante | 0 comments

Pietele reprezinta o zona extrem de variata unde poti gasi aproape orice. De la cele mai nesemnificative obiecte pana la cele mai scumpe bijuterii: slapi, obiecte casnice, sariuri, haine, seminte de tot soiul si care de care mai exotice, porumb copt sau fiert, diamante, pietre pretioase si aur de cea mai inalta calitate dar si de o mare creativitate. Cu adevarat impresionant! Uneori astfel de magazine cu bijuterii de lux, sunt in zonele cele mai neasteptate de genul maghernitelor sau aleelor intunecoase si ascunse. Galagia si aglomeratia sunt foarte mari si pe aleele centrale e o mare amestecatura de claxoane, vanzatori, masini, oameni, tarabe, biciclete, caini etc. La ei pietele sunt gigantice, din cate am observat ca ar fi cam cat un cartier sau chiar mai mare si pe langa alea centrala exista o multime de stradute laturalnice si intortochiate in care te poti pierde foarte usor, insa este chiar placut sa te pierzi, eu am facut-o si mi-a scos in cale cele mai neasteptate magazine cu diamante, ceasuri, telefoane mobile…

            In supermaketuri gasesti in general aceasi marfa cam ca si in Europa, insa oferta de fructe este mult mai variata. Preturile in general sunt foarte accesibile. Trebuie evitat de cumparat apa plata, deoarece poate fi inlocuita cu una de la chiuveta. Eu personal nu cumparam niciodata apa plata. Deasemenea cand mergi la un restaurant nu chiar de 5 stele insa de o calitate buna, trebuie avuta mare grija la calitatea localului sa arate cat mai ok, spun asta pentru ca deseori multi dintre colegii mei comandau mancare gatita de la diverse localuri si la scurt timp sufereau de diaree sau indigestie. Dar in localuri de buna calitate nu e cazul de astfel de griji. Indiferent la ce restaurant ai fi, ti-as recomada sa evitit sa comanzi carne de pui sau pasari pentru ca am inteles ca pot folosi carne expirata ori tinuta cine stie in ce conditii proaste. Eu comandam doar carne de peste. Initial, la inceput am mancat si carne de pui insa asta s-a intamplat pana cand colegii m-au atentionat de provenienta si calitatea poate indoielnica a acesteia.

            Tarabile de strada de unde poti cumpara sucuri naturale, mancare traditionala gatita pe loc, prajituri sunt foarte tentante si ca deobicei ieftine. Insa chiar daca sucurile sunt atat de bune si preturile asa de mici, as recomanda sa nu consumi deoarece datorita apei cu care spala vesela poti sa te imbolnavesti. Eu am facut febra tifoida si am ajuns la spital. Nu sunt convins dar presupun ca din cauza apei cu care acestia spalau vesela.

            Sper ca a fost interesant sa citesti despre aceasta experienta, mie mi-a placut extrem de mult si candva in viitor mi-am planificat sa revin acolo si sa vizitez cat mai mult posibil, asa incat iti recomand India ca o posibila destinatie  de a cunoaste o cultura atat de variata si bogata din toate puncrele de vedere.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *