Navigation Menu+

India, New Delhi: de sarbatori

Posted by in Asia, Vacante | 0 comments

Sarbatoarea  Dwali  este intradevar o sarbatoare a luminii. Ei au obiceiul de a impodobi cat se poate de mult cu lumina exteriorul caselor, copacii, strazile si seara este o atsmofera care mi-a amintit de multe ori de Craciun. Am vazut multe case cu terase la strada unde cei care locuiau acolo chiar le impodobeau cu lumanari, care ardeau pana dimineata cand se stingeau singure. Este o atmosfera foarte vibranta, si chiar simti ca e sarbatoare. La acest cult al luminii trebuie sa adaug si focurile de artificii sau pocnitorile care sunt aproape interminabile. Imagineaza-ti atmosfera de Craciun in care au loc focuri de artificii intr-un singur loc. Acolo, imagineaza-ti aceasi atmosfera care insa se intampla in aproximativ tot orasul, oriunde te uiti in apropiere sau in departari vezi focuri de artificii, se aud pocnitori, oameni pe acoperise sau terase bucurandu-se cu tot felu de artificii micute si stralucitoare. Pe langa fumul gros care se aduna in oras si in case, se aud atat de multe bubuituri de la artificii si pocnitori de parca ai senzatia ca esti in mijlocul unui razboi. Aceastea dureaza pana tarziu, dupa ora 00-1 dimineata. Tot orasul vibreaza la propriu si la figurat.

Festivalul culorilor asa cum poate stiti este si el unul foarte important in cultura indiana si am avut sansa sa particip si eu. In aceasta perioada familiile se aduna la un loc si petrec perioada aceasta impreuna, deseori stropindu-se prafuri de toate culorile sau amestecate cu apa, acestea sunt naturale deci nu afecteazap pielea. Este un festival al bucuriei, armoniei si aceasta se exprima prin culori. Am incercat si eu senzatia bataii cu prafuri colorate, si este superr! Ce era si mai amuzant e ca multi studenti veneau la ore inca colorati, ei incercsera sa se curete insa culorile nu disparusera in totalitate. Cam asa eram si eu.

Viata de noapte este si ea destul de variata. In general cluburile si discotecile sunt situate in hoteluri de lux. Intrarea este foarte scumpa uneori poate depasi 100 de euro. Ce m-a frapat negativ, a fost clubul FashionTv unde nu mi s-a permis sa intru daca nu eram cuplat strict cu o fata. Daca vrei sa intri singur intr-un altfel de loc, este posibil sa fii refuzat daca nu indeplinesti aceasta conditie. Mi se pare complet absurd insa pentru ei e ceva complet firesc.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *