Navigation Menu+

Eu, talentul si pozitia sociala

Posted by in EU | 2 comments

Acest post ar trebui sa fie un cliseu deprimant.

Astazi in Romania se intampla o drama. Din cauza celor 50 de ani petrecuti intr-un gol masiv de dezvoltare personala (adica toti eram crescuti sa fim la fel), este apreciat cel ce a ajuns cunoscut, nu cineva ce are un talent. Spre exemplu, EBA sau este mult mai cunoscuta decat Nicolae Maniu (asa e ca nu stii de unul dintre cei mai mari pictori romani in viata?)

Inteleg ca exista un gen de presa unde se scrie despre scandaluri si despre chilotii lui Botezatu, dar trebui sa mai existe si altceva. Ar trebui sa existe si un volum mare de oameni, care sa doreasca si sa tina la o scara de valori, cu alte valori decat cele din reviste de genul Click.

Pozitia sociala apartine unor exemple. Pe ei ii copiem. Exemplele sunt proaste. Problema nu este ca ele exista. Problema este ca numai acest gen de exemplu exista. Numai acest gen de reviste, de televiziune, de stiri, de radio. Problema e ca ele dau un exemplu gresit tuturor romanilor. In special generatiile noi ce cresc la “sanul” lui Botezatu, bomba sexy sau…(trebuie sa ma uit in Click sa mai dau un exemplu). Cresc cu marlaneala, proasta crestere si depravarea emotionala si mentala in sange. Si asta ne distruge ca natiune.

Dar stii ce? Ma bucur! Inseamna ca suntem noi mai multi ce avem capul pe umeri. Nu stiu de tine, dar eu ma simt din ce in ce mai talentat si mai special pe zi ce trece. Eu nu ma schimb, mediul se deterioreaza in asa fel incat de multe ori ma simt foarte bine in pielea mea. Da, ma bucur ca sunt  mai multi cretini in lume, pentru ca asta ma face mai bun, mai important si mai special fara sa fac nimic. Bucura-te si tu, pe zi ce trece devenim piese rare de inteligenta. Mai astept putin, poate devin un nou Einstein si reinobilez lumea cu roata.

 

2 Comments

  1. Eu unul am preferat intotdeauna sa ma insotesc cu oameni mai destepti decat mine. Am avut senzatia despre care vorbesti in timpul clasei a 11-a si a 12-a, cand am nimerit intr-o clasa unde eram printre cei mai buni. Dar asta nu pentru ca invatam mai bine, ci pentru ca cei mai multi din clasa nu invatau mai deloc sau nu ii ajuta intelectul. Pe moment m-am simtit “mai special”, cum spui tu. Mi-am dat seama insa de pericol si m-am grupat cu cei care invatau totusi. Parerea mea este ca nu suntem noi nici buricul pamantului, nici genii absolute si ca intotdeauna mai avem de invatat de la altii. Iar progresul vine in urma concurentei, nu in urma culcatului pe o ureche. Exemplul cel mai bun sunt americanii. Designul, felul cum se imbraca, felul cum arata (nu prea le pasa). Asta pentru ca se cred miezul miezului si pentru ca Mexic si Canada nu le fac concurenta, ci se prosterneaza in fata lor. Idiocracy se intampla mai peste tot si se cheama globalizare si punerea de tehnologie moderna in mana analfabetilor, care apoi se simt autosuficienti. Poate ca te simti bine deocamdata ca esti printre putinii care mai gandesc in balta asta de fani ai chilotzarului si boambei sexy, dar peste ceva vreme te vei simti insingurat, trist, vei cauta cu disperare sa mai intalnesti oameni destepti, cu bun gust si bun simt. De ce te duci mereu in occident? Banuiesc ca ceva te cheama acolo, nu? Nu cumva arhitectura, stilul, designul, bunul gust, respectul fata de valori? Cum te-ai simti daca nu ai mai putea sa iesi din tara ca sa mai iei cate o “gura de aer” din occident? Te-ai sufoca?

    Mai exista si altceva decat mizerie mediatizata. Exista conferintele lui Dan Puric, spectacolele lui Tudor Gheorghe, multe piese de teatru foarte bune, chiar si emisiuni de TV care prezinta oameni care au rezultate foarte bune in diverse domenii. Nu sunt difuzate la ore de maxima audienta si nici pe cele mai populare posturi TV. Incearca TVR – Garantat 100%, Profesionistii, sau Antena2- Dincolo de aparente.

  2. E greu sa traiesti intr-o tara unde trebuie sa ocolesti foarte mult din mediu. Afara, ocolesti mai putin. Dar si aici, am ajuns sa fiu mai… ignorant in domeniu oamenilor si a activitatilor lor, si asta-mi face bine. Fiecare cu bucuriile lui. Internet, filme, muzica, carti exista si fara sa ma uit la televizor la stiri sau chiar la TVR ce ma deprima.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *