Navigation Menu+

Despre fumat

Posted by in Adevaruri | 3 comments

Nimeni nu s-a apucat de fumat pentru ca i-a placut foarte mult. Primul fum, nu este placut, ci rau, inecacios si sufocant. Apoi, ca un viol acceptat, incet incet te inveti pana in punctul in care ajungi in “randul fumatorilor”, asteptand pana in momentul in care ceva din sistem va claca. Pana atunci vei fi ignorant si iti vei spune de o mie de ori pana ce si tu ai sa incepi sa o crezi ca “Tigarile nu fac rau”. Chiar de toti doctorii iti spun contrariul, intotdeauna vei gasi o portita prin care sa scapi de evidenta realitate. Apoi mai sunt si acei sustinatori inculti si mai ignoranti ce iti vor spune cu mandrie ca fumatul le creeaza o placere, ignorand incepurile sale care in cele mai multe cazuri au fost asa:

In liceu, cand Sandra ii canta in surdina la biliardul din coltul scolii, i-a venit ideea ca frumoasa Cristina l-ar placea mai mult daca ar fuma (era mic si timid, nu era in stare sa o “vrajeasca”, cum se spunea). Asa ca, a furat o tigara de la un amic mai in varsta si a aprins tigara exact cand a intrat Cristina in bar. S-a dus la ea si i-a spus tusind Buna! Moment in care ea a inceput sa rada de el. Mai tarziu, ca sa ajunga in gasca de rockeri a inceput inevitabil sa fumeze.

Toti fumatorii au inceput sa fumeze pentru ca doreau sa para mai mari, pentru ca erau timizi, iar dupa ce au inceput au avut o perioada de penibilism cu care s-au invatat.

Ma deranjeaza ca unii fumeaza in jurul meu, intotdeauna m-a deranjat, dar am acceptat fumatul pasiv ca o normalitate (in Romania prost crescuta). Dar cred ca cel mai mult ma enerveaza ca lumea ia fumatul ca o actiune. Mananci, te joci, conduci, fumezi. In toate actiunile folosesti creierul exceptand fumatul.  Plus, daca esti la restaurant si tocmai ai terminat mai stai pana ce celalalt termina de fumat, sau cand sunt doi oameni un fumator si un nefumator, intotdeauna nefumatorul trebuie sa faca treaba fumatorului pentru ca evident, FUMEAZA.

Eu cand ma gandesc la fumat ma gandesc la unul din cei mai penibili oameni care ii stiu, in privinta fumatului, care cu extrem de multa ignoranta, sustinea sus si tare ca mai bine sa nu mai fie masini decat sa nu mai existe tigari, pentru ca pentru el masinile sunt mai rele decat tigarile. In mintea lui, tot sistemul de transport era mai rau decat o placere ce clar iti face rau (si acum daca ar citi, ar ignora tot ce scriu si ar numara greselile de gramatica sau fonetica pe care le am in acest text). Foloseam aceasta limitare a lui ca sa ma distrez, pentru ca atunci cand se enerva dadea din umeri stresat si devenea incoerent (mai des decat in mod normal).

3 Comments

  1. sa stii ca nu e asa…fiind nefumator, vorbesti probabil din auzite. primul fum nu a fost nici inecacios, nici rau…nici nimic…mi-a placut prima tigara, am savurat-o…la fel ca toate cele care i-au urmat

  2. Am incercat sa fumez. Pe mine, Eva o colega din clasa a 9-a a incercat sa ma faca sa fumez, da nu a mers, a fost groaznic.Plus ca aveam “unelte” sa mi-o pun, aveam barba si incredere in mine :) . Toti ce ii stiu au inceput sa fumeze cu greu. Cu tuseli si cu scuipat de saliva, etc. Tu ai fost norocoasa!

  3. Da-le naiba de tigari fratilor fac numai rau,ma mira lumea inca acum cat de ignoranta poate sa fie.Mai demult erau inculti si primitivi,dar credeam ca acum s-a mai desteptat lumea.(EVIDENT NU!!!!!!)

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *