Navigation Menu+

Despre fericire

Posted by in EU | 0 comments

De multe ori, ajungi sa iubesti ce-ti spun altii. Ajungi sa crezi ca este o reteta clasica de a fi fericit. Nu este. Din punctul meu de vedere, daca gasesti reteta ta, sunt sigur ca vei descoperi raiul pe pamant.
Pentru mine, cand spun “traieste clipa” ma gandesc exclusiv la fericire. Destul de tarziu am invatat ca nu banii, femeile, masinile si casele sunt unicii factori decisivi la fericirea unei secunde.

Cum sunt crescut de o profesoara si un contabil, am inceput sa ma gandesc la numarul de secunde dintr-o luna de fericire ce nu mi le ofer. Am observat ca problemele de zi cu zi au o importanta mai mare decat ar trebui (am incercat sa-mi aduc aminte de problemele de pe 11 august 2007). Mici detalii marunte s-au schimbat si orice problema a aparut am inceput sa o tratez ca atare, nu ca o problema de capatai. Nu exista nici o problema de capatai in viata mea. Urmatorul pas a fost sa gasesc in viata neschimbata acele momente ce aveau potential de momente de fericire, cautandu-le in ceea ce-mi place sa fac.  Daca de azi nu voi mai putea conduce, stiu sigur ca voi regreta. Asta inseamna ca condusul pentru mine, este o placere pe care nu mi-o ofer.

Spre exemplu, de fiecare data cand am un drum vara, deschid geamurile si las aerul de afara sa-mi atinga fata. Odata, cand ascultam ” Kid Rock – All Summer Long ” am realizat reteta mea perfecta: daca am un nivel minim de existenta asigurat, nu m-ar deranja nici sa fiu intr-un maieu, cu o caciula de paie, sa ma plimb cu barca sau cu masina vopsita cu lavabil.  Viata ar trebui sa fie simplificata, nu complicata, plus ca ar trebui sa cautam cat mai multe momente pe care sa le facem momente de fericire.

Este greu sa-ti gasesti drumul. Imi aduc aminte ca in perioada cand eram in liceu, Pavel Corut mi-a spus printr-o persoana usor influentabila, ca sunt anumimte cuvinte si propozitii ce te vor face sa-ti “upgradezi” anumite parti de personalitate. Corut probabil nu a avut timp sa gaseasca drumul direct catre toate problemele unui om: sa realizezi ce iti doresti cu adevarat si sa devina scopul tau in viata.

Scopul meu in viata este sa fiu fericit. Daca pe drum o sa fiu si bogat cu atat mai bine.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *