Navigation Menu+

Despre fericire 2

Posted by in Adevaruri | 0 comments

“Intr-o dimineata, am decis ca chiar de m-a inselat voi ramane cu ea pana ce va termina facultatea. Asa, pentru ca…” Imi recitesc blogul de acum 10 ani si ma intreb oare cum m-am ajutat pe mine personal, urmarind  interesul  uneia din fostele mele iubite, in locul propriului meu interes? Eram mic si prost si m-am lasat folosit de o fata ce avea o relatie deja cu altcineva. (… ca si in Hangover, mi-a explicat ca nu m-a inselat atata timp cat celalalt nu a terminat in ea pentru ca a avut prezervtiv :) )

Astazi ma intreb ce s-ar fi intamplat daca pur si simplu as fi scapat de virusul acela de fata si mi-as fi vazut de viata mea. Nu eram fericit si ma credeam probabil Iisus pentru ca o ajut pe cea care azi e o necuncoscuta, consumandu-mi pentru ea cativa ani, dintre cei mai buni. Nu eram fericit, nici vesel, nici macar nu ma futeam pentru ca imi era scarba de ea (era urata, isi vopsea, putinul par, rosu, se imbraca baieteste, era extrem de nevrotica, plus se comporta urat cu mine).

Dar destul despre mine si relatiile mele patetice.

Postul exista pentru ca nu e o idee rea sa incerci sa investesti in fiecare secunda din viata ta ca in ceva de pe urma careia vei beneficia in viitor, ori sa te bucuri de fiecare clipa ca de un concediu placut.

In primul rand, sigur trebuie sa inveti sa te relaxezi mai mult. Iti mai aduci aminte de  grijile sau problemele ce le aveai pe 28 septembrie 2000 ora 13:34? Sunt sigur ca nu, si daca realizezi asta iti vei da seama ca si grijile de azi  sunt momente ce se vor pierde in trecut, pentru ca acestea nu sunt problemele tale, si rezolvarea lor nu iti aduce nimic: oare ce crede George despre tine? Ce s-a intamplat dupa ce ai plecat? Unde se va muta cand va veti desparti? …

Exista mari sanse ca iubitii, prietenii si cam toate relatiile ce le ai acum, in 10 ani sa nu mai existe. Cand esti in punctul in care ai sa te desparti de o persoana, gandeste-te clar ca importanta ei este asa cum o vei stii in 10 ani, nu atunci pe moment: cineva cu care ai fost odata. Si problemele marunte se vor disipa, nu vor mai exista, vor fi altele noi, la fel de importante ca si cele de astazi. Importanta lor este insa mai mica decat bautul unui pahar cu apa, pentru ca lipsa apei te afecteaza mai mult in viitor decat ceea s-a intamplat cu persoana de care te-ai despartit dupa ce ai plecat, atata timp cat te-ai simtit bine atunci cand erai prezent.

Crezi ca este vreo diferenta intre a plati lumina sau a impresiona o persoana de sex opus? In principiu da, pentru ca la sfarsitul zilei ai sanse sa te simti mai bine cu persoana de sex opus decat cu factura de la Electrica in buzunar, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ii oferi mai multa importanta uneia fata de cealalta, pentru ca in viitor sunt sanse sa ramai singur si cu lumina taiata daca iti pierzi echilibrul.

De ce traim? Nu stiu de voi, dar eu traiesc sa ma simt bine cat mai mult timp. Senzatia de vacanta nu trebuie traita numai odata pe an! Am invatat asta cand am dat atentie micilor detalii din viata care imi pot afecta viitorul. De la caz la caz aceste mici detalii sunt altele dar pana la urma cu foarte multa siguranta si hotarare ai sa poti sa iti schimbi viata pana in momentul in care vei putea sa te simti eliberat de stressul grijilor ireale.

Eu nu cred ca trebuie sa sufar si sa muncesc ca sa ma simt bine in viata. Nu traiesc intr-o tara cu razboi si nici in ghetou. Traiesc in Bucuresti si nu am nici un motiv sa ma enervez pentru ca tipul de la 1 bate cuie la 3 dimineata si nici ca cineva mi-a tras o zgarietura pe masina.

Toate motivele astea in scurt timp nu vor mai exista, dar voi ramane cu o parte mare din zi in care sa imi permit sa ma simt bine alaturi de femeia visurilor mele… cu lumina aprinsa! :)

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *