Navigation Menu+

Cu mama in America – Nashville

Posted by in America de Nord, Vacante | 0 comments

Ieri a fost o zi plina, in sensul ca am plecat diminiata downtown(in centru) si ne-am intors spre seara. Orasul e frapant prin diversitatea stilurilor, adica zgarie nori alaturi de case victoriene.

Aici e oarecum “domeniu ” Vanderbilt (un mare pedagog care a infiintat o noua metoda de educatie, cu aplicatii mai mult catre practica ) Universitatea, e ca un  castel feudal si apoi urmeaza Spitalul Vanderbilt, campusul universitar ( o camera de inchiriat pe luna, e 2.500 dolari ), Biblioteca V.,restaurantul V.,Sala de afaceri V. Toate constructiile sunt mari de tot, in stil feudal, cu domenii in jur, in centru printre acei zgariie nori de care iti spuneam. Evident ca acesata facultate e pentru elita iar pentru cei din clasele inferioare exista alte 3 facultati mai mici, mai pe la periferie, cu taxe mai accesibile.

Masa de prinz am luat-o intrun restaurant americano-mexican unde am mincat TACO un  fel de clatitute in care pui, carne diferita cu sosuri, sau fasole  mexicana cu alte dresinguri. Ce ma impresionat a fost sala care parca era adusa din timpul filmelor western. Mai intai am intrebat daca respecta legile de igiena.

Sa-ti descriu podiumul pe care cinta o mini orchestra muzica country… din scanduri (nu erau doua la acelasi nivel si de aceeasi lungime cred ca fusese facute de un orb) un godin antic vechi si dedemult si doua jilturi pe care stateau muzicantii (nu solistul). Un perete era VOPSIT de parca se darama peste noi cu caramizi semiroase de vreme si o inscriptie in care scria ca Dr. Doolitle vinde potiuni care iau orice durere la 5 centi. Crede-ma nu parea o imitatie tampita dupa nustiu ce film era ceva ce te  intorcea in timp.

Eu apuc sa scriu diminiata pina se scoala “bastinasii” in timp ce imi beau cafeaua. Cam atit pentru azi,cind ne ducem (barbatii) sa faca ”zip line’ adica o coarda fixata pe stalpi si copaci si tu de buna voie si nesilit de nimeni te arunci asa in gol. Timpul acestei distractii dureaza o ora asa ca eu voi sta singurica la o cafea si un suc pe terasa si am sa-i astept. Din toate acestea tot raul spre bine, adica Titi da 50 de dolari pe chestia asta??? Ei, eu am deja aceeasi suma pentru un moft de al meu cand vreau eu. Nu ti se pare ca-i echitabil??? Pupici!


Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *