Navigation Menu+

Argentina, Buenos Aires, Gradina Botanica, Zoologica si Cimitirul La Recoleta

Posted by in America de Sud, Vacante | 0 comments

A treia zi am tinut foarte mult sa merg la Gradina Botanica si Gradina Zoologica din Buenos Aires. Gradina Botanica, un loc frumos, se intinde in centrul orasului sub forma unui parc cu vegetatie deasa, copaci inalti si multe pisici lenese care se ascund la umbra sub bancile colorate. Gradina Zoologica, destul de intinsa, ofera o gama larga de animale si pasari, iar spre bucuria copiilor, o parte din aceste animale si pasari umbla libere prin parc.

A trebuit sa vizitez si un mall argentinian de unde nu am cumparat mare lucru, insa am avut placerea de a lua masa la Hard Rock Cafe in Buenos Aires, un restaurant plin de istorie muzicala si mancare buna, insa ceea ce m-a deranjat destul de mult pe timpul cat am fost in Argentina, si probabil este de inteles sangele latin si molcom al oamenilor, este faptul ca in restaurante sau baruri, cei ce lucreaza in acele locuri, sunt destul de inceti sub aspectul servitului.
In ultima zi in Buenos Aires, am vizitat cimitirul La Recoleta, cimitir in care Evita Duarte Peron, a doua sotie a fostului Presedinte Juan Peron este inmormantata. Cimitirul foarte impunator, plin de cavouri sub forma de cladiri, cu tot felul de statui si decoratii, ofera un sentiment de liniste, de curiozitate dar si ,cel putin mie, un sentiment de tristete si de privit in trecut. Argentinienii nu par a fii oameni interesati de brand sau firma in general, insa sunt foarte interesati de a cladi biserici impunatoare si cavouri pline de fast.  Din cate am aflat, in cursul vietii, argentinienii isi cladesc aceste monumente in care se vor odihni, in sicrie pe rafturi dupa ce vor muri.  M-a impresionat foarte mult acest loc.
In ultima zi petrecuta in Buenos Aires, si de aceasta data ma refer la ultima zi in Argentina, mi-am cumparat o pereche de sandale pe care le iubesc( deh noi femeile si incaltamintea) de la o companie pe nume Nazaria pe care o recomand si care sper ca vor deschide intr-o buna zi locatii si in America de Nord. Dupa shopping, am poposit la o terasa unde am fost “atacati” de porumbei, care veneau pe masa noastra sa fure alunele aduse de chelnerita.
Nu as vrea sa va plictisesc foarte mult cu scrisul, voi lasa fotografiile ce le-am facut sa vorbeasca de la sine, dar as vrea sa va spun ca dupa multe calatorii ce le-am facut pe acest pamant, in sfarsit am gasit o tara in care m-as muta in orice clipa, o tara care mi-ar putea oferi cam tot ce as vrea sa am in locul in care locuiesc. Da, iubesc Argentina si m-as intoarce oricand cu mare mare placere.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *