Navigation Menu+

America, Atlanta

Posted by in America de Nord, Vacante | 1 comment

Atlanta (Stat Georgia)-Capitala statului Georgia,localizata in sud estul Statelor Unite, cu un climat bland iarna,deseori fara zapada, primavara umeda si ploioasa de cele mai multe ori iar vara cumplit de cald si umed unde tantarii se simt in largul lor, e un oras mare, plin de suburbii unde deseori locuiesc familii satule de traficul din downtown.

Viata culturala destul de impresionanta: Fox Theater ofera de multe ori showuri interesante, CNN building are portile deschise in fiecare zi pentru vizitatori din toata lumea care poposesc intr-un hol imens pentru a servi fast-food-ul tipic american si a admira steagurile expuse din toata lumea, Coca Cola Museum unde poti admira istoria acestui produs si a companiei, in acelasi timp poti degusta cateva bauturi soda style, Zoo Atlanta un loc bun de joaca si educatie pentru copii, Atlanta Aquarium o imensa cladire insa cu destul de putine exponate, Piedmont Park unde te poti relaxa pe iarba sau poti asista la  diferite festivaluri, Botanical Garden o locatie superba pe timpul verii plina de vegetatie si flori, Atlanta History Museum unde poti viziona filme cu iz istoric si nu numai , Olyimpic Parc unde copiii se pot “balaci” in fantana arteziana creata probabil cu acest scop.

Downtown Atlanta, o locatie plina de hoteluri inalte si restaurante de tot soiul, hoteluri care unele, exemplu Westin, ofera la etajul 72 turistilor si localnicilor un superb restaurant rotativ care in aproximativ o ora iti va “arata” Atlanta din diferite unghuri. Little Five Points, un cartier foarte interesant din punct de vedere cultural local, ofera produse hand made, de la tablouri pana la haine si mancare, parade de tot felul, coafuri de toate genurile si culorile.Viata de noapte a Atlantei se reduce la cluburi de tot genul unde poti degusta bauturi alcoolice pana la 2 AM.

Comunitatea de romani este destul de mare, insa ca peste tot, impartita in “bisericute” care se aduna impreuna  de obicei la una din cele doua biserici romanesti sau la unele din festivalurile sustinute de aceste biserici unde artisti romani atat de muzica pop/rock cat si populara se aduna sa “imblanzeasca” putin dorul Romaniei. Festivalurile romanesti sunt pline de gratare cu mici si oale cu sarmale,iar berea romaneasca e nelipsita. Daca vrei sa scapi din metropola, la vreo ora de mers cu masina se afla Stone Mountain, o locatie in natura care ar vrea sa spuna cate ceva din istoria Americana insa plina de chestii turistice artificiale.

Locatie frumoasa in zona Atlantei, e un mic orasel Helen cu mare influenta germana unde poti admira arhitectura nemteasca sau poti degusta o mancare cu gust. Daca vrei sa te bucuri de Oceanul Atlantic, la vreo 4 ore de Atlanta se afla Savannah, un orasel litoral plin de caracter.

Din pacate nu totul este bun in Atlanta. Cartierele pline de criminalitate se afla si acolo, South Atlanta e o zona recunoscuta pentru problemele sociale care  includ droguri, arme, bautura, crime, violuri,etc. Odata cu criza ce a cuprins US, viata s-a cam schimbat si in Atlanta. Multi prieteni de ai mei care locuiesc in cateva apartamente pe langa downtown, au avut marea surpriza de a-si gasi casa “sparta” chiar si de 3 ori in decurs de o luna. Daca ai finantele necesare (si din pacate multi nu le mai au pentru ca odata cu criza si-au pierdut joburile) este momentul prielnic sa iti cumperi o casa mare si ieftina chiar si intr-o zona centrala. Populatia e mixta, insa ai surpriza sa realizezi ca in constructii de regula lucreaza romanii si mexicanii, la taiat iarba, varuit case, spalat geamuri sunt mexicani, iar la curatenie si ingrijit copiii romancele si mexicancele sunt cautate, asta pentru ca americanul de rand nu se baga la joburile de jos si mana de lucru e mai ieftina in special cand nu ai de platit health insurance si mai stiu eu ce alte dari la stat pentru angajat.

1 Comment

  1. VREAU SA MERG SI EU IN VIZITA IN AMERICA.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *